tel tel tel
Kur'an-ı Kerim'den
(Yeryüzünde kibirli bir halde yürüme. Şüphe yok ki, sen ne yeri yarabilirsin) öyle bir kuvvete sahip değilsin (ve ne de boyca dağlara yetişebilirsin.) Artık bu kadar büyüklük taslamak sana yakışır mı?
(İsra, 17/37)
Hadîs-i Şeriflerden
Kişi dostunun dini, yani hayat tarzı ve yaşantısı üzeredir. O halde kişi dost edineceği kimseye dikkat etsin.
(Ebu Davud, Edeb 16; Tirmizi, Zühd 45)
Dualardan
Binler rahmet onun ruhuna insin, âmîn! Kabri de hanesi gibi Kur'an ve Nur'un bir menzili olsun, âmîn!
(Emirdağ Lahikası)
Vecîze
Ziya ile mevcudat görünür, hayat ile mevcudatın varlığı bilinir. Herbirisi birer keşşaftır.
Mektûbat

LA YA'LEMU'L-GAYBE İLLELLAH AYETİNİN İKTİZASINCA BİR TENBİH

11.01.2024

لَا يَعْلَمُ الْغَيْبَ اِلَّا اللّٰهُۜ  AYETİNİN İKTİZASINCA BİR TENBİH

بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَةُ اللّٰهِ وَ بَرَكَاتُهُ

Aziz kardeşlerimiz!

Bir kısım müneccimlerin nücum ilminden, bir kısım Hristiyan ve Yahudi âlimleri ile yine bir kısım ulema-i islamın da Tevrat, İncil ve Kur'an gibi semavi kitaplardan istihrac ettikleri 2024 - 2028 tarihlerinde Hz. İsa (as)’ın nüzulü ve Mehdi (as)’ın hurucuyla ilgili haberlerin cümlesi tahminidir, kat’iyyet ifade etmez. Bu gibi gayba dair istihrac edilen tarih tahminleri bazen vukua gelebilir, bazen şarta bağlı oldukları için o şart tahakkuk etmediği vakit vuku bulmaz. Bu sebeble bu istihracattan çıkarılan tahminlerin kat'iyyetine dayanarak hatalı şekilde hareket etmemenizi, LA YA'LEMU'L-GAYBE İLLELLAH sırrına riayet edip bu gibi mesâille iştigal etmemenizi hassaten rica ve talep ederim.

Pür-kusur bir abd-i müznib

Bu yazi 3107 defa gösterilmiştir.

Yorum yapabilirsiniz :

İsim
Eposta ( Sitede görünmeyecek )
Yorum
Doğrulama Kodu
Gönder

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış.

Muhammed Doğan'ın (Molla Muhammed el-Mûşî el-Kersî) beyanatları Nurmend.com sitesinden başka bir platformda yayınlanmamaktadır. © 2014-2025 | Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Nurmend - Şerhmend
0.612 sn. deSen
↑ Yukarı