tel tel tel
Kur'an-ı Kerim'den
Ey insanlar! (Siz, ekseriyetle dünya hayatını ahiret hayatına tercih ediyorsunuz. Halbuki ahiret, dünyadan daha hayırlıdır ve devamlıdır.) Ahiret hayatı ebedidir. Ehl-i iman hakkında cismani ve ruhani saadetleri camidir. Dünya hayatı ise fanidir. Elem ve kederden hali değildir.
(A’la, 87/16-17)
Hadîs-i Şeriflerden
İnsanlara merhamet etmeyen kimseye Ellah da merhamet etmez.
(Buhari, Edeb 18)
Dualardan
Feya Rabbî, ya Hâlıkî, ya Mâlikî! Seni çağırmakta hüccetin hacetimdir. Sana yaptığım dualarda uddetim fâkatimdir. Vesilem fıkdan-ı hile ve fakrimdir. Hazinem aczimdir. Re's-ül malım, emellerimdir. Şefiim, Habibin (Aleyhissalâtü Vesselâm) ve rahmetindir. Afveyle, mağfiret eyle ve merhamet eyle yâ Ellah yâ Rahman yâ Rahîm! Âmîn!
(Mesnevi-i Nuriye)
Vecîze
Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır.
Mektûbat

RAMAZAN AYI İLE ALÂKALI BAZI TAVSİYELER

14.04.2021

 

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى اٰ لِهِ وَ صَحْبِهِ اَجْمَع۪ينَ

Azîz, Sıddık Kardeşlerim!

Ramazân-ı Şerîf Ayı, daha fazla ibâdetle meşgûl olmamız gereken feyizli ve bereketli bir mevsimdir. Bu sebeble bu mübârek ayda yapacağımız mühim ibâdetleri ve tarz-ı hareketimizi şöylece hülâsa etmekte fâide mülâhaza ediyorum:

1. Her gün Kur’an’ı, Hadîs’i ve Risale-i Nûr’un tefekkürî mes’elelerini okumakla vaktinizi değerlendirin.

2. Üç aylarda her gün bin defa لَٓا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ demek, âdet-i İslâmiyyedendir. Kelime-i tevhîdi günde bin defa okumaya gayret gösterin.

3. Geçmişte yaşayan sâdât ve ulemâ, böyle sıkıntılı zamanlarda حَسْبُنَا اللّٰهُ وَنِعْمَ الْوَك۪يلُ âyet-i kerimesini günde 450 defa okumuşlar. Üstâd Bedîüzzamân (ra) Hazretleri ise, günde 500 defa okumuştur. Mümkünse şu müşkilât-ı azîme içinde حَسْبُنَا اللّٰهُ وَنِعْمَ الْوَك۪يلُ âyet-i kerîmesini günde 500 defa tekrâr edin.

4. Kendi muhîtinizde birkaç kişi arasında taksîm etmek sûretiyle salât-ı tevrîciyeyi (salât-ı nâriyeyi) 4444 defa okumanızı, sizlere tavsiye ediyorum.

5. Akşam-Yatsı arasındaki evrâdı, Üstad Bedîüzzaman (ra) Hazretleri’nin eserlerinde izah ettiği şekilde mütefekkirâne okuyun.

6. Namazlarınızı câmide, cemaatle, vaktin evvelinde, ta’dîl-i erkâna riâyet ederek, huşû’ içinde kılmaya gayret gösterin.

7. Namaz tesbîhâtını ihmâl etmeyin.

8. Teheccüd namazına devam edin.

9. اَللّٰهُمَّ اِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنّ۪ي “Ellahım! Şübhesiz Sen, çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet.”[1] Duasını sık sık tekrar edin.

10. Cümle arkadaşlarımı, müsbet harekete davet ediyorum. Yani, kendi mesleğinizin muhabbetiyle hareket edin. Başka mesleklerin adâveti ve başkalarının tenkisi, tenkîdi, sizin fikrinize ve ilminize müdahale etmesin; onlarla meşgûl olmayın.

11. “Cürm ü hata bizimdir. Aff u kerem Senindir.” deyip dergâh-ı İlâhî’ye ilticâ edelim. Günahlarımızın affını isteyelim.

12. Şirket-i maneviye sırrıyla ibâdetlerimize, hayır ve hasenâtımıza birbirimizi ortak edelim. Husûsan hâlis niyetle yaptığınız ibâdâta, tesbîhâta, duânıza bir abd-i müflis olarak beni de idhâl etmenizi hâsseten rica ediyorum.

Cenab-ı Hak, bu mübârek ayın feyiz ve bereketinden hissemizi ziyâde eylesin. Âmîn.

 

Hâdimü’l-Kur’ân

Muhammed DOĞAN

 


[1] Tirmizî, Deavât, 90. Bâb; Tirmizî, Dua, 5.

 

Bu yazi 2791 defa gösterilmiştir.

Yorum yapabilirsiniz :

İsim
Eposta ( Sitede görünmeyecek )
Yorum
Doğrulama Kodu
Gönder

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış.

Muhammed Doğan'ın (Molla Muhammed el-Mûşî el-Kersî) beyanatları Nurmend.com sitesinden başka bir platformda yayınlanmamaktadır. © 2014-2023 | Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Nurmend - Şerhmend
0.227 sn. deSen
↑ Yukarı