tel tel tel
Kur'an-ı Kerim'den
Toprağı verimli olan güzel bir memleketin bitkisi, Rabbinin izniyle yeşerip çıkar. Çorak, verimsiz olan bir yerin bitkisi ise çıkmaz, çıkan da bir şeye yaramaz. İşte şükredecek kimseler için biz, ayetleri böyle farklı üsluplarla tekrar tekrar açıklarız.
(A’raf, 7/58)
Hadîs-i Şeriflerden
İnfak et, sayıp durma. Sana da sayı ile verilir. Fazlalık malını ve paranı muhtaç kimselerden esirgeme, senin de rızkın engelenir.
(Buhari, Zekat 21, Müslim, Zekat 88)
Dualardan
Ya İlâhî! Ordularımızı, hâricî ve dâhilî her türlü düşmanlara her zamân ve her yerde mansûr ve muzaffer eyle. Devlet adamlarımızı ma’nevîyyâta, memleketin umranına ve milletin refâhına hâdim eyle.
(Hacı Hulusi Bey)
Vecîze
Evet âdi bir muntazam makine, intizam ve mizanlı heyetiyle şeksiz bir mahir ve dikkatli ustayı gösterdiği gibi; kâinatı dolduran hadsiz zîhayat makineler de, herbirisi binbir mu'cizat-ı ilmiyeyi gösteriyorlar.
Şuâlar

“MUTLAK VEKÎL” VE “SARIKLI GENÇ” ÇIKTI!

01.02.2020

Bedîüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin te’lif ettiği Risâle-i Nûr eserlerini okuyan camia içinde çok medâr-ı bahs olan “mutlak vekîl, mutlak vâris ve sarıklı genç” konuları, Molla Muhammed el-Mûşî el-Kersî riyâsetindeki bir hey’et-i ilmiye tarafından Kitâb, Sünnet, İcmâ-ı Ümmet ve Kıyâs-ı Fukahâ ölçüleri dahilinde; ayrıca Risâle-i Nûr’daki esaslar çerçevesinde ele alındı.

Önceki yıllarda Rahle Yayınları’nın beş kitab halinde yayınladığı Reddü’l-Evhâm serisine ek yapılan “Reddü’l-Evhâm-6” adlı kitab, Semendel Yayınları tarafından “On İki Mesele” halinde istifadeye arzedildi. Kitaptaki bölümler şu konuları ihtivâ ediyor:

* Mutlak Vekîl ve Mutlak Vârisin esasları,

* Risâle-i Nur’un şahs-ı manevîsi,

* Sarıklı Küçük Bir Genç Zât,

* Müsbet hareket ve ezândaki dâvet,

* Ellah’ın ipine sımsıkı sarılıp ihtilâf çıkarmamak,

* Tefsîr, tecüme ve şerh çalışmalarında hey’et-i ilmiyyenin lüzumu,

* Vefât edenler için mevlid okutmanın hükmü,

* Sarık sarmanın ve cübbe giyinmenin hükmü,

* İslâm’da evlenmenin yeri, ehemmiyyeti ve fıkhî hükmü,

* İslâm’da sakalın yeri, ehemmiyyeti ve fıkhî hükmü,

* Risâle-i Nûr’dan başka eser okumaya ihtiyaç olup olmadığı,

* Bazı ilimleri öğrenmeden Risâle-i Nûr’u anlama imkânının olup olmadığı.

 

Bu yazi 6918 defa gösterilmiştir.

Yorum yapabilirsiniz :

İsim
Eposta ( Sitede görünmeyecek )
Yorum
Doğrulama Kodu
Gönder

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış.

Muhammed Doğan'ın (Molla Muhammed el-Mûşî el-Kersî) beyanatları Nurmend.com sitesinden başka bir platformda yayınlanmamaktadır. © 2014-2023 | Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Nurmend - Şerhmend
0.202 sn. deSen
↑ Yukarı