tel tel tel
Kur'an-ı Kerim'den
(Yeryüzünde kibirli bir halde yürüme. Şüphe yok ki, sen ne yeri yarabilirsin) öyle bir kuvvete sahip değilsin (ve ne de boyca dağlara yetişebilirsin.) Artık bu kadar büyüklük taslamak sana yakışır mı?
(İsra, 17/37)
Hadîs-i Şeriflerden
Müslüman ölülere sövmeyin, ayıplarını söylemeyin. Çünkü onlar, ahirete götürdükleri iyi veya fena amellerinin sonuçlarıyla başbaşadırlar.
(Buhari, Cenaiz, 97)
Dualardan
Yâ Rabbî ve yâ Rabb-es Semavati Ve-l Aradîn! Yâ Hâlıkî ve yâ Hâlık-ı Külli Şey! Gökleri yıldızlarıyla, zemini müştemilatıyla ve bütün mahlukatı bütün keyfiyatıyla teshir eden kudretinin ve iradetinin ve hikmetinin ve hâkimiyetinin ve rahmetinin hakkı için, nefsimi bana müsahhar eyle! Ve matlubumu bana müsahhar kıl! Kur'ana ve imana hizmet için, insanların kalblerini Risale-i Nur'a müsahhar yap! Ve bana ve ihvanıma iman-ı kâmil ve hüsn-ü hâtime ver. Hazret-i Musa Aleyhisselâm'a denizi ve Hazret-i İbrahim Aleyhisselâm'a ateşi ve Hazret-i Davud Aleyhisselâm'a dağı, demiri ve Hazret-i Süleyman Aleyhisselâm'a cinni ve insi ve Hazret-i Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm'a Şems ve Kamer'i teshir ettiğin gibi, Risale-i Nur'a kalbleri ve akılları müsahhar kıl!.. Ve beni ve Risale-i Nur talebelerini, nefis ve şeytanın şerrinden ve kabir azabından ve Cehennem ateşinden muhafaza eyle ve Cennet-ül Firdevs'te mes'ud kıl! Âmîn, Âmîn, Âmîn.
(Lem'alar)
Vecîze
Der-akab zeval ile acılanan mülâkatlar, keder ve meraka değmez. İştiyaka hiç lâyık değildir. Çünki zeval-i lezzet, elem olduğu gibi; zeval-i lezzetin tasavvuru dahi bir elemdir.
Sözler

ÜÇ AYLAR GELİYOR, NELER YAPMALIYIZ?

07.03.2019

    8 Mart 2019, Hicrî 1 Recep 1440’a mukabil gelip Üçayların başlangıcı oluyor. Regaib Kandiliniz ve Üçaylarınız şimdiden mübarek olsun.

    04.03.2019 tarihli derste tavsiye edilen, Şuhûr-u Selâsede (Üçaylarda) yapılması gerekenlerden bazıları:

-  Diğer zamanlara göre daha çok oruç tutmalıyız.

-  Üçaylar  müddetince her gün bin kelime-i tevhîdi söylemek. Selef-i salihînin tatbikatı var. Âdât-ı İslâmiyyedendir.

-  Daha çok Kur'an-ı Kerim okumak. (Üçaylarda her harf-i Kur’anînin, sevaplarının birden yüze, bine ve binlere çıktığını hatırdan çıkarmamak.)

-  Cevşenü’l-Kebîr’e devam etmek.

Risale-i Nur’un tevhid ve haşirle ilgili derslerini bu aylarda daha çok dikkatli ve mütefekkirane okumak.

-  Gece namazı, teheccüd ve diğer ibadetlerimizi artırmak.

-  Namazlarımızı camide, cemaatle, vaktin evvelinde tadil-i erkân ve huşû’ içinde kılmak.

Namaz tesbihatını asla ihmal etmemek. (Kısa ve uzun tesbihat).

Derslerde imanî meseleleri mütefekkirane okumak ve mütalâa etmek. (Lâhika mektupları özeldir; tevhid, haşir gibi imanî derslerin yerine umumî derslerde okumamak. Hususî, ara-sıra,ihtiyaç halinde okunabilir.)

İbadeti, hayr u hasenatı bu aylarda artırmak, fırsatı değerlendirmek, tevbe edip, Ellah'tan af dilemek.

 

    Cenab-ı Hak (c.c.), Üçayların feyz ü berekâtından istifade etmeyi cümlemize nasip eylesin.

Bu yazi 3773 defa gösterilmiştir.

Yorum yapabilirsiniz :

İsim
Eposta ( Sitede görünmeyecek )
Yorum
Doğrulama Kodu
Gönder

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış.

Muhammed Doğan'ın (Molla Muhammed el-Mûşî el-Kersî) beyanatları Nurmend.com sitesinden başka bir platformda yayınlanmamaktadır. © 2014-2023 | Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Nurmend - Şerhmend
0.609 sn. deSen
↑ Yukarı