tel tel tel
Kur'an-ı Kerim'den
İşte Rabbin, zulümkar memleket ahalisini yakaladığında böyle yakalar. Doğrusu O’nun yakalaması pek elem vericidir, çok şiddetlidir.
(Hud, 11/102)
Hadîs-i Şeriflerden
Günlerin en faziletlisi Cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çok salat ve selam getiriniz. Zira sizin salat ve selamınız bana takdim edilir.
(Ebu Davud, Salat 201)
Dualardan
Cenab-ı Hak, sizleri ve sizin gibileri Kur'an hizmetinde sabit-kadem ve fedakâr ve kemal-i sadakatta daim ve muvaffak eylesin, âmîn.
(Barla Lahikası)
Vecîze
Her gün yirmi dört saat sermaye-i hayatı Hâlıkımız bize ihsan ediyor. Tâ ki, iki hayatımıza lâzım şeyler o sermaye ile alınsın.
Şuâlar

Husûf namâzı

husûf namâzı: Güneş ile Ay arasına Dünyâ’nın girmesi ile Ay tutulduğunda kılınan namâz. Müslim’de geçen bir hadîs-i şerifte konuyla ilgili olarak şöyle buyrulmaktadır:

“Şübhesiz ki, Güneş ile Ay, Ellâh’ın varlığına ve birliğine işâret eden âyetlerindendir. Bunlar, hiçbir kimsenin hayâtı veyâ ölümü için tutulmazlar. Siz bunları tutulmuş, nûru gitmiş hâlde görürseniz, hemen tekbîr alın, Ellâh’a duâ edin, husûf ve küsûf namâzı kılın ve sadaka verin.”

Ay tu­tul­du­ğu zamân Müslüman­la­rın ev­le­rin­de te­ker te­ker, giz­li veyâ açık­tan kırâat­la iki veyâ dört rek’at namâz kıl­ma­la­rı men­dûbdur. İmâm A’zam Ebû Ha­ni­fe’ye gö­re, bu namâzın câmi­de cemâat­le kı­lın­ma­sı sün­net­te yok­tur. An­cak kı­lı­nır­sa câiz olur.

Ay tu­tul­ma­sı ge­ce ola­bi­le­ce­ği için, cemâatin câmi­de top­la­nıp top­lu namâz kıl­ma­sın­da güç­lük var­dır. İmâm Şâfiî ve Ah­med b. Han­bel ile ba’zı ha­dis bil­gin­le­ri­ne gö­re, cemâat­le kı­lı­nır. İmâm Mâlik’e göre ise cemâat­la kı­lı­n­maz. Husûf namâzından sonra, Ay meydana çıkıncaya kadar Ellâhü Teâlâya yalvarıp yakarılır.

 

Muhammed Doğan'ın (Molla Muhammed el-Mûşî el-Kersî) beyanatları Nurmend.com sitesinden başka bir platformda yayınlanmamaktadır. © 2014-2023 | Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Nurmend - Şerhmend
0.147 sn. deSen
↑ Yukarı